AstraZeneca donerer 9 millioner ansigtsmasker for at hjælpe sundhedsvæsenet med at håndtere COVID-19 på verdensplan

Første forsendelse til Italien bliver leveret i denne uge

AstraZeneca donerer ni millioner ansigtsmasker til støtte for sundhedspersonale over hele verden, der håndterer den globale COVID-19-pandemi. AstraZeneca arbejder med World Economic Forums COVID-handlingsplatform, en platform oprettet med støtte fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), for at identificere, hvilke lande der er mest behov i dag. Italien vil modtage de første forsendelser med åndedrætsmaske denne uge, og levering til flere lande vil følge.

”Vores tanker er med dem, der er berørt af denne globale pandemi og med de modige mennesker, der arbejder i sundhedsvæsenet for at passe dem. Som gruppe har vi prioriteret samarbejde med internationale sundhedsmyndigheder og andre for at dele vores videnskabelige viden og ekspertise. Nu donerer vi disse åndedrætsmasker, mens vi fortsætter kampen mod COVID-19” siger Pascal Soriot, AstraZenecas koncernchef.

De ni millioner masker vil blive fremstillet og distribueret fra Kina, hvor denne store og hurtige indsats er opnået takket være AstraZenecas førende position og stærke forhold til landets sundhedspleje og industri.

Siden udbruddet af COVID-19 har AstraZeneca givet flere økonomiske donationer og leveret medicin og personligt beskyttelsesudstyr til sundhedsorganisationer i Kina og flere andre lande over hele verden.

AstraZeneca er et globalt, innovationsdrevet, biofarmaceutisk selskab, der fokuserer på forskning, udvikling og markedsføring af receptpligtige lægemidler, primært til behandling af sygdomme inden for tre terapeutiske områder: åndedrætsorganer, kræft, hjertekar-sygdomme, nyresygdom og metabolske sygdomme. AstraZeneca opererer i over 100 lande, og dens innovative medicin bruges af millioner af patienter over hele verden.

Kontaktpersoner:

Christina Malmberg Hägerstrand

Media Relations Director, Sverige og Norden-Baltikum

+46 855 253 106

christina.malmberghagerstrand@astrazeneca.com

 

Martin Strandberg-Larsen

Country Lead Denmark, AstraZeneca A/S
Nordic-Baltic/ VP Market Access & Pricing

+45  31 22 14 13

Martin.strandberg-larsen@astrazeneca.com

 

DK-5653-17-04-20